Kouluruoan suunnittelussa ja toteutuksessa pätevät samat periaatteet ja toimintatavat, kuin päiväkodeissa.
Kouluruokailu on olennainen osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää ja sen ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon tärkeänä ylläpitäjänä on merkittävä. Jokaisen oppilaan terveyteen liittyvät yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.

Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti. Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, leipä ja levite sekä salaatinkastike!

Linkki kouluruokalistaan:

Kouluruokalistalinkki