KERHOT LUKUVUONNA 2018-2019 SAMMONLAHDEN YLÄKOULUSSA

MEDIAKERHO

Kaikki innokkaat juttujen ja uutisten kirjoittajat ja kuvaajat ovat tervetulleita. Ei ennakkoilmoittautumista. Kerhossa tehdään sisältö koulun uuteen verkkolehteen Koululehtikoneella. Eri juttutyyppien kirjoittamisesta ja kuvien ottamisesta kiinnostuneille kerho on hyvä mahdollisuus tuottaa sisältöä yhdessä muiden kanssa suunnitellen. Kerho alkaa viikolla 42 ja kokoontuu kerran viikossa siestalla. Ensimmäinen kokoontuminen on 16.10.2018 kello 12.00 luokassa 028.

LAULUKERHO

Laulukerho kokoontuu torstaisin siestalla musiikin luokassa. Sinne voivat tulla kaikki halukkaat mukaan. Kerhossa lauletaan oppilaiden ja open valitsemia kappaleita.

BÄNDI/LAULUKERHO

Maanantaisin siestalla voit tulla soittamaan ja laulamaan musiikin luokkan omia tai opettajan valitsemia kappaleita. Kaikki voivat tulla mukaan.

YMPÄRISTÖKERHO

Kerholaiset ovat kestävän kehityksen asialla! Tänä syksynä puuhataan digitaalisen pelin parissa. Mukana on 12 oppilasta eri luokka-asteilta. Kokoonnumme viikoittain siestalla.

ROBOTIIKKA JA OHJELMOINTI

Kerhoon voivat osallistua kaikki robotiikasta ja ohjelmoinnista kiinnostuneet. Yhtenä päämääränä on osallistua toukokuussa pidettävään robotiikka-ja peliohjelmointikilpailuun. Toki osallistuminen on vapaaehtoista. Kerhoa pidetään maanantaisin sekä torstaisin siesta-välituntien aikana luokassa 255. Kerhoon ei ole ennakkoilmoittautumista ja ensimmäinen kerta on 5.11.2108. Kevätlukukaudella kerhotunteja on tarjolla oppilaille myös koulupäivän päätteeksi.

PARLAMENTTIKERHO

Kerho on tarkoitettu kaikille vaikuttamisesta ja yhteiskunnallisesta osallistumisesta kiinnostuneille oppilaille. Kerho kokoontuu kerran viikossa siestalla luokassa 222 tammikuussa 2019 alkaen. Kerhossa tutustutaan demokraattiseen vaikuttamiseen ja yhteiskunnallisen osallistumisen keinoihin. Kerho järjestää varjovaalit ja osallistuu joka toinen vuosi (seuraavan kerran vuonna 2020) eduskunnassa järjestettävään Nuorten Parlamentti tapahtumaan.

MIUN PAIKKA

Kerho on tarkoitettu pojille, jotka ovat vetäytyneet ja jäävät taustalle. Opetetaan tunnistamaan ja nimeämään omia tunteita yhteisen tekemisen ja keskustelujen kautta. Ryhmään otetaan enimmillään 10 poikaa ja se alkaa syysloman jälkeen (jos ryhmä on saatu kasaan). Syksyllä kerho kokoontuu 5 kertaa ja keväällä  5 kertaa. Yhteensä ryhmällä on siis 10 kokoontumista. Kerho kokoontuu torstaisin kello 15-16 koulun kirjastossa.