OHJE SAMMONLAHDEN YLÄKOULUN 7. LUOKALLE SIIRTYVÄLLE

7. LUOKALLE ILMOITTAUTUMINEN

Tammikuun aikana peruskoulun oppilaanohjaajat kiertävät luokissa kertomassa 6. luokan oppilaille 7. luokalle siirtymisestä. Oppilaanohjaajat esittelevät ensisijaisen eli ko. asuinalueen koulun.

Oppilaanohjaajan käynnin yhteydessä 6. luokan oppilaille esitellään Wilman lomake, jossa osoitetaan oppilaan osoitteen mukainen koulu 7. vuosiluokasta eteenpäin.

Lomake 7. luokalle ilmoittautumisesta löytyy Wilmasta kohdasta ”lomakkeet”. Lomakkeen nimi on ”yhdessä yläkouluun 2018″.  Lomakkeelle on merkitty lapsellenne osoitettu ensisijainen koulu. Koulupaikka on kasvatus- ja opetuslautakunnan päättämien perusteiden mukainen.

7. luokalle ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mikäli Wilman lomakkeella oleva tieto ensisijaisesta koulusta hyväksytään. Huoltajien tulee kuitenkin tarkistaa yhdessä oppilaan kanssa lomakkeen tiedot.

Mikäli on tiedossa, että oppilas tulee muuttamaan ennen lukuvuoden alkamista, tulee lomakkeelle täyttää tuleva osoite tai kunta jonne muutetaan. Lomakkeella on lisää ohjeita tältä osin.

Mikäli oppilaalle ei haeta paikkaa erityispainotusryhmästä tai toissijaista koulupaikkaa tai oppilas ei muuta toisen koulun alueelle tai toiselle paikkakunnalle, oppilaalle merkitty ensisijainen koulu tulkitaan hyväksytyksi

PAINOTETTUUN OPETUKSEEN HAKEMINEN

Painotukseen hakijat tekevät hakemuksen Wilman lomakkeella sähköisesti. Lomakkeelle pääsette Wilman kohdasta ”Hakemukset ja päätökset”, sieltä valitaan ”tee uusi hakemus”. Lomakkeen nimi on ”Hakeminen 7. luokalla alkavaan erityisryhmään”.  Toissijaisen koulupaikan hakeminen sekä painotettuun opetukseen hakeminen alkaa 8.1.2018 ja päättyy 30.1.2018 klo 16.

Tulokset valinnoista erityispainotuksiin julkistetaan perjantaina 16.2.2018.

Erityispainotteiseen opetukseen hyväksytyn oppilaan huoltajan tulee sitovasti ilmoittaa oppilaspaikan vastaanottamisesta perjantaihin 23.2.2018 klo 15 mennessä Wilmassa.

VANHEMPAINILTA YLÄKOULUUN SIIRTYMISESTÄ

Sammonlahden yläkoululla järjestetään keskiviikkona 17.1.2018 kello 18.30 vanhempainilta 6. luokkalaisten huoltajille. Ystävällisesti tervetuloa koulumme A-aulaan ja 1. kerroksen auditorioon.

1. LIIKUNTA

Sammonlahden koulun liikuntapainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.

1. liikunnallisuutta arvioivan testin tulokset,
  2. arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken

Sammonlahden koulujen liikuntapainotuksen soveltuvuuskokeet järjestetään Sammonlahden liikuntasalissa. Kokeisiin saapuvat kaikki hakijat, sinne ei tule erillistä kutsua

Soveltuvuuskoe liikuntapainotteiseen opetusryhmään järjestetään torstaina 1.2.2018 klo 9 alkaen Sammonlahden liikuntahallissa. Oppilas tarvitsee soveltuvuuskokeeseen sisäliikuntavarustuksen, sisäpelikengät ja juomapullon. Tarkempi ohjeistus tulee lähempänä koepäivää. Kokeesta poissaolon vaaditaan lääkärin todistus.

Soveltuvuuskokeen varapäivä on 8.2.2018. Varapäivänä soveltuvuuskokeeseen tulee saapua kello 9.00 Sammonlahden liikuntahalllille.

Soveltuvuuskokeen sisältöä voi katsoa linkistä:

Lisätietoa yläkoulun urheiluluokkatoiminnasta voitte etsiä sivuilta ja katsoa videoita mallisuorituksista:

2. LUMA

Sammonlahden koulun 7. luokalta aloittavaan  luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan painottuvaan opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.

Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:

1. hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettujen  ympäristöopin ja matematiikan arvosanojen summa. Molemmissa oppiaineissa arvosanan tulee olla vähintään 8.
  2. hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettu äidinkielen ja kirjallisuuden arvosana.
  3. arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken

Mikäli ryhmään on valintaperusteet täyttäviä hakijoita vähintään 38, voi rehtori päättää toisen ryhmän perustamisesta.

3. ENGLANTI

Sammonlahden koulun 7. luokalta alkavaan englantipainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.

Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:

1. hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettujen englannin kielen sekä äidinkielen ja kirjallisuuden arvosanojen summa
  2. arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken.

4. TAIDE- JA TAITOAINEET

Sammonlahden koulun 7. luokalta alkavaan taide- ja taitopainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta.

Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:

1. hakukortin täyttöhetkellä viimeisimmässä 6. luokan arvioinnissa annettujen musiikin tai kuvataiteen sekä käsityön arvosanojen summa
  2. arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken

LAPPEENRANNAN OPAS YLÄKOULUUN HAKEVALLE 6. LUOKKALAISELLE

Alla olevasta liitetiedostosta voitte lukea lisää tietoa yläkouluun hakeutumisesta Lappeenrannassa.

lpr_opas_yläkoulu_2018_NETTI (002)

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA