Linja sopii kaikille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille tai urheiluharrastuksessaan jo pidemmälle ehtineille nuorille. Liikuntapainotteisella opintolinjalla on liikunnan opetusta kahden perustunnin lisäksi kaksi viikkotuntia kolmen vuoden ajan. Lisäksi on mahdollisuus valinnaisliikuntaan kahdeksannesta luokasta alkaen.

Lisätuntien ansiosta oppilailla on aikaa syventää opintojaan yksilö- ja joukkuelajeissa sekä mahdollisuus yksilölliseen kehittymiseen. Liikuntapainotustunneilla harjoitetaan monipuolisesti motorisia taitoja, fyysisiä ominaisuuksia ja psyykkisiä taitoja. Tärkeitä elämäntaitoja opitaan terveystiedon tunneilla, liikunnanopetuksen kanssa yhteistyössä.

Liikuntapainotteisen opintolinjan opiskelijat voivat myös hakea mukaan urheiluakatemiatoimintaan. Tämä tuo edellä mainittujen tuntien lisäksi kaksi viikoittaista lisäharjoitustuntia, joko oman seuran harjoituksissa tai yhteisessä yleisvalmennuksen harjoitusryhmässä.

Liikuntatunneilla tutustumme lisäksi uusiin liikuntalajeihin koulun läheisyydessä olevilla liikuntapaikoilla, sekä mahdollisuuksien mukaan keskustan alueella.

Lähtökohtana liikuntapainotteisen linja opiskelussa on monipuolinen kiinnostus eri liikuntalajeja ja liikuntamuotoja kohtaan.

Sammonlahden koulun liikuntapainotteiseen opetukseen otetaan enintään 20 oppilasta. Mikäli hakijoita on painotettuun opetukseen kahden ryhmän verran, voi rehtori päättää toisen ryhmän perustamisesta koulun resurssien puitteissa.

Oppilaat valitaan seuraavin perustein seuraavassa järjestyksessä:

1. liikunnallisuutta arvioivan testin tulokset,
  2. arvonta saman pistemäärän saaneiden kesken

Sammonlahden koulujen liikuntapainotuksen soveltuvuuskokeet järjestetään Sammonlahden liikuntasalissa. Kokeisiin saapuvat kaikki hakijat, sinne ei tule erillistä kutsua. Mikäli oppilas hakee muihinkin kouluihin liikuntapainotuksiin tulee hänen osallistua aina hakemiensa painotusluokkien testeihin kyseisissä kouluissa.

Soveltuvuuskoe liikuntapainotteiseen opetusryhmään järjestetään torstaina 7.2.2019 klo 9 alkaen Sammonlahden liikuntahallissa. Oppilas tarvitsee soveltuvuuskokeeseen sisäliikuntavarustuksen, sisäpelikengät ja juomapullon. Tarkempi ohjeistus tulee lähempänä koepäivää. Kokeesta poissaoloon vaaditaan lääkärin todistus. Lääkärin todistuksen toimittaneet voivat osallistua varapäivänä liikuntapainotteisen varakokeeseen, joka järjestetään 12.2.2019. Varapäivänä soveltuvuuskokeeseen tulee saapua kello 9.00 Sammonlahden liikuntahalllille.veltuvuuskokeet järjestetään Sammonlahden liikuntasalissa. Kokeisiin saapuvat kaikki hakijat, sinne ei tule erillistä kutsua. Mikäli oppilas hakee muihinkin kouluihin liikuntapainotuksiin tulee hänen osallistua aina hakemiensa painotusluokkien testeihin kyseisissä kouluissa.

Lisätietoa yläkoulujen liikuntapainotteisuudesta saatte seuraavasta linkistä:

.