Linja tarjoaa oppilaalle mahdollisuuden itsensä luovaan ilmaisemiseen 8. ja 9. luokalla. Linjan oppilaat toteuttavat omia suunnitelmiaan tai osallistuvat yhteisprojektien tekemiseen.

Kuvataideopinnot sisältävät perinteisen taideopetuksen lisäksi mahdollisuuden video- ja valokuvausopintoihin sekä savimuovailun kurssille. Yhteisprojektit esim. lavastus, tuotteiden ja vaatteiden suunnittelu ovat mahdollisia taidepainotteisen opintolinja sovellutuksina.

Musiikkiopintoihin mukaan voi tulla ilman aikaisempiakin musiikkiopintoja, pelkkä innokkuus riittää. Musisoidaan yksin ja yhdessä. Tehdään ryhmän kiinnostuksen pohjalta yhteisprojekteja vaikkapa musiikkivideoiden muodossa.

Käsityön  kovat ja pehmeät työt. Oppilaiden omien suunnitelmien pohjalta valmistetaan kodin esineitä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Osallistutaan mahdollisten yhteisprojektien toteuttamiseen.

Kotitaloudessa  päästään syventämään aikaisempia perusopintoja sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan omia ateriakokonaisuuksia hyödyntämällä erilaisia värimaailmoja. Harjoitellaan erilaisia pöydän kattamis- ja koristeluvaihtoehtoja sekä opitaan tarjoilun alkeet. Lisäksi valmistetaan erilaisia kakkukoristeita sokeri- ja mantelimassasta.