Urheiluakatemia yläkoulussa on tarkoitettu tavoitteellisesti urheileville koululaisille. Keskeisenä tavoitteena on luoda toimintaympäristö, joka tulee mahdollisimman hyvin opiskelun ja urheilun yhteensovittamista. Akatemia tarjoaa kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtääville tai siellä jo oleville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu-ja valmennusmahdollisuudet. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on tahtolaji ja Etelä-Karjalan urheiluakatemiaverkostoa on rakennettu sen tueksi.

Sammonlahden yläkoulussa järjestettävään urheiluakatemiaan haetaan 6. luokan keväällä sähköisellä lomakkeella, joka löytyy Etelä-Karjalan liikunta- ja urheilun sivuilta www.eklu.fi. http://www.eklu.fi Tieto valituille tulee kesällä ennen 7. luokan alkamista. Kaikki kilpaurheilua harrastavat nuoret voivat hakea urheiluakatemia toimintaan. Koulut suorittavat hakutoiminnon, jonka jälkeen haut esitetään kullekin seuralle. Seura tekee omat päätöksensä siitä pystyykö se tarjoamaan akatemiaharjoituksia torstai aamuisin kello 8.00-9.30 ja keitä hyväksyy akatemiaharjoituksiinsa. Valinnat seura ilmoittaa kouluille. Liikuntaluokkalaiset, jotka eivät tule hyväksytyksi seurojen järjestämiin akatemiaharjoituksiin osallistuvat liikunnanopettajien tarjoamaan yleisvalmennukseen samanaikaisesti.

Pääosin urheiluakatemiaa  suositellaan Sammonlahden yläkoulussa liikuntapainotteisen opintolinjan oppilaille. Heiltä on lukujärjestyksestä vapautettu torstai aamut kello 8.00-10.00 urheiluakatemiaan.

Muilla luokilla opiskelevat sitoutuvat opiskelemaan koulutehtävät urheiluakatemian ajalta itsenäisesti. Lisäksi muilla luokilla olevien on anottava lomakkeella aineenopettajalta lupaa osallistua akatemiaan. He kirjoittavat urheilijasopimuksen, sen allekirjoittavat oppilas, huoltaja ja aineenopettaja. Tässä he anovat vapautusta koulutyöstä urheiluakatemian ajaksi. Urheiluakatemia vaatii heiltä siis lisäponnistelua. Vapautus koulutyöstä anotaan jokaiseen jaksoon erikseen.

Urheiluakatemian oppilas osallistuu joko seuran lajivalmennukseen (seuran hyväksymänä) tai yleisvalmennukseen. Urheiluakatemiassa oppilaan urheiluseura järjestää lajivalmennuksen. Sammonlahden koulusta yleisvalmennus järjestetään omalla koululla ja sitä antaa oma liikunnanopettaja Mikko Taipale.

Lisää tietoa urheiluakatemiasta saa seuraavilta henkilöiltä:

1. Mikko Taipale mikko.taipale@lappeenranta.fi
  2. Juho Laitinen juho.laitinen@lappeenranta.fi