Kouluruoan suunnittelussa ja toteutuksessa pätevät samat periaatteet ja toimintatavat kuin päiväkodeissa.
Kouluruokailu on olennainen osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää ja sen ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon tärkeänä ylläpitäjänä on merkittävä. Jokaisen oppilaan terveyteen liittyvät yksilölliset tarpeet huomioidaan erityisruokavalioiden osalta.

Kouluissa tarjottu ruoka kattaa oppilaan energian ja suojaravintoaineiden tarpeesta n. 1/3. Aterian täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oikeaoppisen ateriakokonaisuuden rakentamiseksi oppilaiden avuksi on tehty lautasmalli ravitsemussuosituksen mukaisesti. Täysipainoiseen ateriaan kuuluvat pääruoan lisäksi myös ruokajuoma, leipä ja levite sekä salaatinkastike!

Linkki kouluruokalistaan: Kouluruokalistalinkki

Maksullinen välipala kouluissa

Ohjeet lukuvuonna 2017-2018

Välipalatoiminta on keskitetty kouluihin, joissa tarvetta ja kysyntää on. Välipalapaketteja myydään alla luetelluissa koulussa ja lukiossa. Tarvittaessa toimintaa voidaan laajentaa. Maksuttomaan välipalaan ovat edelleenkin oikeutettuja ne oppilaat, jotka sitä tarvitsevat terveydellisistä syistä (esim. diabetes). Lisätietoa maksuttoman välipalan myöntämisperusteista voi kysyä ao. koulun rehtorilta. Välipala täydentää koululounasta ja antaa energiaa iltapäivän opiskeluun. Välipalan voi koululainen itse koostaa ravitsemuksellisesti terveellisistä vaihtoehdoista.

Tarjolla on aina tummaa tai vaaleaa leipää sekä näkkileipää, levite, leikkelettä tai juustoa, tuorepala sekä juomana maitoa, piimää ja vettä. Näiden lisäksi tarjolla on vaihdellen sämpylää / karjalanpiirakkaa, hedelmiä, puuroa, kiisseliä, jogurttia tai rahkaa. Tarjoilu hoidetaan koulun ruokasalissa iltapäivän välitunnilla.

Välipalaa myydään pakettina, jonka oppilas voi koostaa edellä luetelluista ruoka-aineista. Yhden välipalapaketin hinta on 2 € /oppilas.Rahan käsittelyn välttämiseksi välipalaliput maksetaan etukäteen pankin välityksellä.
Oppilas saa välipalaliput koulun keittiöstä ainoastaan tulostamaansa pankin maksutositetta vastaan.

Maksuohjeet
Välipalalipun hinta on 2 € (alv 0 %). Lippuja myydään 10 kappaleen nipuissa.
Yhden lippunipun hinta on 20 €. Samalla kertaa voi maksaa useammankin lippuvihkon.
Käyttämättömiä välipalalippuja ei hyvitetä.

Välipalaliput maksetaan Saimaan Tukipalvelut Oy:n tilille:
Etelä-Karjalan Osuuspankki 562026-2427,
IBAN: FI51 5620 2620 0004 27
BIC: OKOYFIHH

Maksettaessa on ”viesti (maksun saajalle)” -kenttään merkittävä
oman koulun numero ja oppilaan nimi:

Joutsenon koulu 201
Kaukaan koulu 215
Kasukkalan koulu 215
Kesämäenrinteen koulu 204
Kimpisen koulu ja lukio 215
Myllymäen koulu 215
Lappeen koulu 207
Lavolan koulu 207
Lauritsalan koulu 202
Lönnrotin koulu ja Lyseon lukio 204
Sammonlahden koulu 207
Simolan koulu 215
Voisalmen koulu 205
Ylämaan koulu 462